Aurinkopaneelit omakotitaloon – Tampereen – Pirkanmaa – Solarwizards

Aurinkopaneeli omakotitalon kiinteistöön Nokia Tampere Pirkanmaa

Sähkön hinnanmuutokset, huoli ympäristön tilasta tai halu säästää sähkölaskussa saa monet meistä miettimään aurinkopaneeleja oman kodin katolle. Voisiko aurinkosähkön hyödyntäminen olla osa ratkaisua näihin pulmiin? Kyllä se voi, sillä aurinkosähkö on tullut jäädäkseen ja sen hyödyntäminen on vain ajan kysymys. Lue tästä artikkelista omakotitaloihin asennettavista aurinkovoimaloista kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää

Mitä aurinkosähkö on ja miten se saadaan talteen?

Aurinkosähkö on auringon valosta eli säteilyenergiasta tuotettua sähköä. Säteilyenergian fotoneita hyödynnetään sähköntuotantoon aurinkopaneeleilla, jotka muuttavat valon säteitä ihmisten käyttöön tulevaksi energiaksi. Aurinkoenergia on loppumaton energian lähde toisin kuin fossiiliset polttoaineet ja siksi yksi ympäristöystävällisimmistä energian tuottamisen tavoista. Myös Suomessa ja suomalaisissa sääolosuhteissa kannattaa hyödyntää auringosta tulevaa energiaa sähköntuotantoon omakotitaloissa. 

Omakotitaloihin rakennetaan paljon aurinkosähköjärjestelmiä, joista saadaan päästötöntä energiaa kodin sähkön kulutukseen. Aurinkosähköjärjestelmään kuuluu aurinkopaneeleja ja invertteri. Aurinkopaneelit asennetaan ja suunnataan niin, että aurinko paistaa niihin mahdollisimman paljon. Invertteri muuntaa aurinkopaneelien keräämän tasavirran kodin käyttöön sopivaksi vaihtovirraksi. 

Aurinkopaneelien hyödyt

 • Säästät rahaa – aurinkosähkö on omakotiasukkaalle kustannustehokkain tapa tuottaa itselleen edullista sähköä, myös Suomessa.
 • Säästät ympäristöä – aurinkoenergia on puhdasta energiaa ja aurinkopaneelien asennuksella ja aurinkosähkön käytöllä voit pienentää hiilijalanjälkeä tehokkaasti.
 • Käyttöönotto on vaivatonta – aurinkopaneelien hankkiminen on nykyisin vaivatonta. Saat aurinkopaneelit valmiiksi asennettuna ilman aikaa vievää perehtymistä teknisiin yksityiskohtiin.
 • Olet varautunut sähkön hinnan vaihteluun – aurinkosähkö ei koskaan maksa enempää se tulee taivaalta aina saman hintaisena. Säästöt kyllä kasvaa.
 • Talon jäähdytystarve vähenee – katolla olevat aurinkopaneelit keräävät lämmön säteilyn itseensä jolloin jäähdyttämisen tarvetta ei samalla tavalla synny aurinkopaneelittomassa kodissa.
 • Vähäinen huolenpito – aurinkosähköjärjestelmiä ei tarvitse juurikaan huoltaa. Yleensä vesisateet pitävät paneelit puhtaina.
 • Aurinkopaneelit suojaavat kattoa – paneelit suojaavat omakotitalon kattoa tehokkaasti ulkoa tulevalta rasitukselta, kuten auringonvalolta, sammalelta, roskilta tai ja muulta kattomateriaalia mahdollisesti haurastuttavalta kasvustolta.
 • Omakotitalosi arvo kasvaa – aurinkoenergia on tätä päivää ja siihen tehdyt investoinnit nostavat omistamasi omakotitalon arvoa.

Haluatko tarjouksen aurinkosähköstä?

Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin olemme sinuun pian yhteydessä!

Kuinka paljon aurinkosähköllä voi säästää?

Asiantuntijoiden arvioiden mukaan säästöt omakotitaloissa asuville voivat olla parhaimmillaan satoja euroja vuodessa ja kymmeniä euroja kuukaudessa. Myös sähköyhtiön maksama hinta mahdollisesta aurinkoenergian ylituotannosta vaikuttaa siihen, miten paljon aurinkopaneeleilla säästää sähkölaskusta. Auringon energiaa on saatavissa loputtomasti ja siitä ei synny lainkaan päästöjä luontoon. Aurinkopaneelien ansiosta kotisi sähkö saadaan omalle katolle paistavasta auringosta keväällä, kesällä ja syksyllä.

Aurinkosähkö tuottaa itsensä takaisin ja myy sähköä sähköyhtiölle

Suurimpia säästöjä aurinkopaneeleista syntyy korkean sähkönhinnan aikana

Aurinkopaneeleilla saatu säästö riippuu:

 • ostosähkön hinnasta
 • asennusratkaisuista
 • tuotetusta energiasta
 • sähköyhtiön maksamasta yli jääneen aurinkosähkön tukkuhinnasta
 • kulutetusta aurinkosähköstä. 

Kuinka pitkä on viime vuosina ollut aurinkosähköjärjestelmien takaisinmaksuaika?

Aurinkosähköjärjestelmän takaisinmaksuaika vaihtelee 5-20 vuoden välillä. Takaisinmaksuaikaa on hankala arvioida tarkasti, koska se riippuu monesta ennustamattomasta seikasta, kuten esimerkiksi sähkön markkinahintojen tulevasta kehityksestä.

Nyrkkisääntönä voidaan sanoa että mitä isomman aurinkosähköjärjestelmän asennat, sitä suuremman tuoton investoimallesi pääomalle saat

Minkä tyyppisiin kiinteistöihin aurinkopaneelien asennus on hyvä vaihtoehto?

Aurinkopaneelit voidaan asentaa lähes kaikenlaisiin kiinteistöihin. Aurinkopaneeleja voidaan hyödyntää omakotitaloissa, rivi- ja kerrostaloissa, kesämökeillä, maatiloilla navettojen, autokatosten ja liitereiden katoilla sekä erilaisten yritysten liike- ja tuotantotiloissa. Aurinkopaneeleja on olemassa eri kokoisia, joten kullekin kiinteistölle pystytään räätälöimään sopivan kokoinen aurinkovoimala. 

Aurinkopaneelit voidaan asentaa katolle, seinälle tai maahan
Aurinkopaneelit voidaan asentaa kaikille kattotyypeille

Aurinkopaneelien tehontuotto sovitetaan kiinteistön tarpeisiin

Haluatko tarjouksen aurinkosähköstä?

Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin olemme sinuun pian yhteydessä!

Aurinkopaneelit omakotitaloon  

Aurinkopaneeleista voidaan helposti rakentaa eri kokoisia aurinkosähköjärjestelmiä kotien omaan sähköntuotantoon. Järjestelmän koko on täysin modulaarinen ja ainoana rajoitteena on pinta-ala jonne paneelit voidaan asentaa.

Yksi aurinkopaneeli kattaa noin parin neliön alan ja esimerkiksi pieniin omakotitaloihin voi katolta riittää noin 25-35 m2 alue. Siihen saadaan asennettua 12-16 paneelia jolloin aurinkovoimalan tuotto on noin 5 kWp. Yhdestä omakotitaloon suunnitellusta aurinkopaneelista saa irti tehoa noin 320-430 kWp välillä.

Asennuspaikkoja on kolme. Aurinkopaneelin voi asentaa niin katolle, seinään kuin maassa seisovaan telineeseen. Tärkeintä on vaan löytää kodin aurinkoisin paikka. Katolle tulevien paneelien asennus voidaan tehdä niin harjakatolle, tasakatolle kuin mansardikatollekkin. Toisin sanoen kaikille kattotyypeille löytyy juuri siihen sopiva kiinnitysjärjestelmä. Aurinkopaneeli kestää kyllä nykyään Suomen talven ankariakin lumi- ja jääolosuhteita.

Aurinkopaneeleita voidaan hyödyntää niin uusissa kuin saneerattavissakin omakotitaloissa

Aurinkoenergian talteenootto on hyvä vaihtoehto kaikille talon omistajille, jotka haluavat säästää sähkölaskussaan ja samalla siirtyä käyttämään ympäristöystävällisempiä energianlähteitä. Aurinkopaneelit kannattaa hankkia kotiin jo silloin, kun rakennetaan uutta omakotitaloa. Sillä asennus uudiskohteeseen on helppoa ja säästää pihamaan kaivamattomana ja siistinä. Katolle tai seiniin asennettavia aurinkopaneeleja varten ei tarvitse varata erikseen lisätilaa kuten esimerkiksi öljykattila. 

Aurinkosähkön hinta on erittäin kilpailukykyinen muihin sähköntuotantotapoihin verrattuna. Aurinkosähköjärjestelmä uuteen omakotitaloon on nykyaikainen ja tulevaisuudessa yleistyvä ratkaisu, joka vaikuttaa kiinteistön arvoon.

Moni säästöjä etsivä on huomannutkin että aurinkosähkön avulla ilmalämpöpumppu ja ilma-vesilämpöpumppu saadaan toimimaan ilman ostosähköä ison osan vuotta.

Aurinkosähköjärjestelmien käyttöikä on pidentynyt viime vuosina ja parhaillaan sen luvataan olevan jopa 30 vuotta. Hinta kannattaa jaksottaa investoinnin käyttöajalle. 

Aurinkosähkö “avaimet käteen” asennettuna Pirkanmaan alueella

Kun päätös aurinkosähköön siirtymisestä on tehty, niin sen asennuttaminen ammattilaisen toimesta on vaivatonta. Otat vaan yhteyttä sähköasiantuntijaamme niin tulemme tekemään maksuttoman aurinkoenergiakartoituksen, jossa saadaan selville kuinka paljon säästöä olisi saatavissa.

Usein paneelit kannattaa asentaa katolle, sillä se on monissa kodeissa se eniten valoa keräävä paikka. Aurinkopaneelit keräävät auringon valohiukkasia eli fotoneita ja muuntaa fotoneista saamansa energian aurinkosähköksi, joka sitten ohjataan kodin sähkölaitteiden käyttöön invertterin kautta.

Viime vuosina aurinkopaneelin hinta on laskenut suhteessa niiden kestävyyteen ja laatuun. Eli saat laatua entistä matalammalla hinnalla. Aurinkosähköjärjestelmä tekee kodistasi energian omavaraisemman, mikä puoltaa siihen investoimista.

Ylijäämäsähkö myydään sähköyhtiölle

Omakotitalossa aurinkosähköä voidaan tuottaa valon määrästä riippuen jopa yli oman tarpeen. Sähköyhtiöt ostavat ylijäämäenergian kulloiseenkin tukkuhintaan. Aurinkosähkö kannattaa kuitenkin käyttää itse, jos haluaa siitä parhaan mahdollisen taloudellisen hyödyn. Se onnistuu, kun luotettava yhteistyökumppani suunnittelee ja räätälöi omakotitaloosi sopivan kokoisen aurinkovoimalan yhdessä kanssasi. Sen myötä tuotat vain tarvitsemasi määrän aurinkoenergiaa ja säästät rahaa. 

Haluatko tarjouksen aurinkosähköstä?

Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin olemme sinuun pian yhteydessä!

Mikä vaikuttaa aurinkopaneelien hintaan ja käyttökustannuksiin?

Aurinkoenergian käyttöön siirtyminen on kannattavaa jokaiselle kiinteistölle. Tällä hetkellä markkinoilla olevat paneelit ovat tehokkaampia kuin kaksikymmentä vuotta sitten.

Aurinkopaneelien asennuksen hinta rakentuu seuraavista asioista:

 • aurinkopaneelit
 • vaihtosähkösuuntaajat
 • telinejärjestelmät paneelien kiinnitykseen
 • asennusratkaisut – katolle, seinälle vai pihamaalle
 • asennukseen käytettävä aika
 • kaapelit ja muut komponentit.

Investoinnin suuruutta ja kannattavuutta laskettaessa tulee huomioida asennustyöstä saatava kotitalousvähennys, kulloisetkin energiatuet sekä sähkön ostohinta ja arviot sen muutoksista tulevina vuosina. Tiesitkö, että myös asennusratkaisut vaikuttavat kannattavuuteen? 

Pyydä meiltä tarkka laskelma juuri sinun kotiisi sopivasta aurinkovoimalan mitoituksesta ja hinnasta.

Aurinkosähköjärjestelmän hankkimiseen omaan kiinteistöön on saatavilla avustuksia

Omakotitalojen omistajille myönnetään avustuksia siirryttäessa aurinkosähköjärjestelmään. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myöntää energia-avustuksia omakotitaloihin, rivitaloihin ja kerrostaloihin sekä paritaloihin kun ne alkavat itse tuottamaan aurinkoenergiaa. Kyseessä on tällöin korjaustyö, joka parantaa kiinteistön energiatehokkuutta. 

ARA:n avustus edellyttää energiatehokkuuden paranemista

Omakotitalon omistaja voi saada aurinkopaneelien laitehankinnoista avustusta ARA:lta. Avustusta voi saada niissä tapauksissa, joissa omakotitalon energiatehokkuus paranee tarpeeksi paljon. Joissain tapauksissa voidaan edellyttää aurinkopaneelien asentamisen lisäksi myös muita toimenpiteitä energiatehokkuuden parantamiseksi. Se, miten paljon avustusta on mahdollista saada, riippuu esimerkiksi siitä, tehdäänkö aurinkopaneelien asennuksen yhteydessä kattoremonttia ja jos, niin millaista. Joskus energiatehokkuuden lisääminen edellyttää katon kunnostusta, uusimista tai muuta saneerausta aurinkosähköjärjestelmän lisäksi.

Kotitalousvähennystä saa aurinkopaneelien asennustyöstä omakotitaloihin 

Kotitalousvähennystä haetaan henkilökohtaisesta tuloverotuksesta. Sitä voi hakea aurinkopaneelien asennustyön arvonlisäverottomasta osuudesta. Vuonna 2022 teetetyissä töissä kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa. Omavastuu on 100 euroa vuodessa. Kotitalousvähennykseen oikeuttava osuus on 40 % asennustyön kustannuksista, kun maksat yritykselle.Muista myös että kahden aikuisen taloudessa, molemmat voivat hakea kotitalousvähennystä.

Lisätietoja kannattaa tarvittaessa kysyä suoraan verottajalta tai www.vero.fi

Aurinkosähkön käyttökustannukset

Aurinkosähkön tuottamiseen ei liity muita kustannuksia kuin itse investoinnin pääomakulut. Sillä omavaraisesti tuotetusta aurinkosähköstä ei tarvitse maksaa veroja eikä kalliita sähkön siirtomaksuja. Se tekee aurinkosähköstä selkeästi edullisempaa kuin ostosähkö. Erityisesti sellaisissa omakotitaloissa joissa käytetään kesäisin paljon sähköä esimerkiksi jäähdytykseen tai ilmanvaihtoon aurinkosähkön tuotanto tuottaa suuria säästöjä.

Harkitsetko aurinkopaneelien hankkimista Nokian, Tampereen tai Pirkanmaan alueella? Ole yhteydessä meihin!

Tilaa kotiisi veloitukseton aurinkoenergiakartoitus tai pyydä tarjous!

Selvitä, kuinka paljon voisit säästää puhdasta rahaa sähkölaskuissasi

Ota yhteyttä ja kutsu asiantuntijamme tutustumaan kotiisi tai kiinteistöösi. Selvitämme mikä millaisella aurinkovoimalalla saadaan kotiisi tehokkaimmin sähköäja kuinka paljon säästöjä saatte.

Laskemme säästösi ja annamme arvion:

 • Säästöjen määrästä vuodessa
 • Aurinkosähköinvestoinnin takaisinmaksuajasta
 • Tuottojen määrästä kuukaudessa

Usein kysyttyä aurinkopaneeleista

Missä ajassa aurinkopaneelit maksavat itsensä takaisin?

Aurinkopaneelit maksavat itsensä takaisin 5–20 vuodessa. Suuri haarukka johtuu pääasiassa aurinkovoimalan suuruudesta ja sähköhintojen vaihteusta. Esimerkiksi sähkönhinnan ollessa korkealla takaisinmaksu aika voi lyhentyä muutamaan vuoteen. Joka tapauksessa säästöä syntyy kun ei tarvitse kesäaikaan ostaa sähköä ja sitä jää jopa myytäväksi takaisin sähköyhtiölle.

Vaikuttaako aurinkovoimalan koko takaisinmaksuaikaan?

Aurinkovoimalan takaisinmaksuaika riippuu myös siitä, minkä kokoinen aurinkovoimala kiinteistöön on asennettu. Mitä isompi voimala, sitä enemmän aurinkosähköä voidaan tuottaa jolloin sisäänostettavan sähkön määrä vuoden aikana vähenee ja se tulee maksaneeksi itsensä nopeammin takaisin.

Voiko aurinkopaneeleita hyödyntää myös mökillä?

Aurinkosähköä voi hyödyntää myös kesämökillä. Elämä aikaisemmin sähköttömällä mökillä helpottuu, kun pystyt käyttämään jokapäiväisiä sähköä vaativia laitteita myös kesäasunnolla. Monet ympärivuotiseen mökkielämään tottuneet ja sähkölinjojen ulottumattomissa olevat mökinomistaja asennuttavat aurinkopaneelit myös kesäasunnolleen. Mökillä usein asennetaan aurinkopaneelien lisäksi myös akusto, jotta sähköä olisi käytössä myös auringon laskiessa telkkariin, jääkaappiin sekä tietysti läppäriin.

Miten saadaan aurinkosähköä taloyhtiöihin?

Aurinkosähköä saadaan taloyhtiöihin energiaremontilla, jossa siirrytään käyttämään aurinkopaneeleilla kerättävää aurinkoenergiaa ja tuottamaan siitä aurinkosähköä taloyhtiön osakkaiden käyttöön. Pelkkään aurinkosähköön ei ole pakko siirtyä heti, vaan se voi olla alkuun energiatehokkuutta parantava lisäratkaisu. Energiatehokas taloyhtiö on houkutteleva, jolloin asuntojen arvo nousee. Lue lisää artikkelistamme aurinkoenergiaa taloyhtiölle.

Mitä tarkoittaa Tier 1 luokan aurinkopaneeli?

Aurinkopaneelien Tier 1 -luokitus kertoo ostajalle että sen valmistaja on laajasti luotettu yritys. Luotettavan tehtaan aurinkopaneelit kestävät ja tuottavat sähköä tehokkaasti vähintään 25 vuoden ajan. Puolueetonta Tier 1 -luokitusta ylläpitää kansainvälinen rahoitusyhtiö Bloomberg New Energy Finance (BNEF).

Ota meihin yhteyttä!

Aurinkosähkö on tämän päivän ratkaisu, joka tähtää fossiilivapaaseen energiantuotantoon. Jos mietit aurinkoenergiaan siirtymistä säästääksesi rahaa ja luontoa niin ota yhteyttä asiantuntijaamme, joka tulee laskemaan säästösi.

Lue lisää muista artikkeleitamme aurinkosähköjärjestelmän asentamisesta

Haluatko tarjouksen aurinkosähköstä?

Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin olemme sinuun pian yhteydessä!