Aurinkopaneelit mökille paikalleen asennettuna – Solarwizards

Parhaat aurinkopaneelit mökki hinta Nokia Tampere Pirkanmaa

Haluaisitko käyttää myös mökillä tuttuja sähkölaitteita kuten läppäriä, televisiota, jääkaappia tai hellaa huolettomasti. Olet ehkä pohtinut, miten saat sähköt kesäasunnollesi. Aurinkopaneelit ja aurinkosähkö ovat yksi helpoimmista tavoista sähköistää mökki. Esimerkiksi pienten sähkölaitteiden käyttöön saat puhdasta aurinkoenergiaa kun mökillä on ajantasainen aurinkosähköjärjestelmä.

Kannattaako laittaa aurinkopaneeli mökille?

Aurinkosähkön hankkiminen mökille on usein elämää helpottava ratkaisu ja moni on todennut sen myös taloudellisesti kannattavaksi investoinniksi. Aurinkopaneelit ovat osa mökille asennettavaa aurinkosähköjärjestelmää, jonka avulla voidaan hyödyntää päästötöntä ja uusiutuvaa aurinkoenergiaa.

Aurinkopaneeleissa on piistä tehtyjä aurinkokennoja, jotka muuttavat auringon valosta saatavan energian sähköenergiaksi. Kun aurinkosähköjärjestelmästä saadaan mökin käyttöön sähköä, niin siellä viihtyy koko perhe paremmin ja pidempään. Paneeleilla pystyy tuottamaan aurinkosähköä aina helmikuusta lokakuuhun asti.

Aurinkosähkön tuottaminen mökillä hyödyttää niin sähköverkossa olevaa mökkiä kuin sähkötöntäkin mökkiä

Haluatko tarjouksen aurinkosähköstä?

Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin olemme sinuun pian yhteydessä!

Aurinkosähköjärjestelmän hyödyt sähköttömälle kesäasunnolle

Aurinkosähköjärjestelmä kannattaa hankkia kesäasunnolle, silloin kun siellä ei ole sähköjä ja tarvetta sähkölaitteiden käyttämiseen on. Sähköverkkojen ulottumattomissa sijaitsevalle kesäasunnolle voi asentaa järjestelmän johon kuuluu aurinkopaneelien ja invertterin lisäksi akut, johon aurinkosähköä varataan ilta- ja yökäyttöä varten.

Aurinkosähkön hyödyt

 • Aurinkosähkö on aina päästötön ja ympäristöystävällinen ratkaisu.
 • Markkinoilla on eri kokoisia ratkaisuja, minkä vuoksi järjestelmän mitoitus voidaan tehdä eri kokoisiin tarpeisiin sopivaksi.
 • Kaikki tavat hyödyntää uusiutuvaa, ehtymätöntä energiaa kannattaa ottaa käyttöön ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.
 • Aurinkosähköjärjestelmä lisää mökin sähkön omavaraisuusastetta.
 • Mökin arvo nousee, kun siihen on asennettu aurinkosähköä hyödyntävää nykyteknologiaa.
 • Aurinkopaneelien asentaminen voidaan tehdä silloin kuin sinä haluat
 • Itse tuotettu aurinkosähkö on aina halvempaa kuin esimerkiksi ostosähkö.
 • Aurinkojärjestelmän hankkiminen on ympäristöteko – aurinkosähköllä säästät luontoa
 • Aurinkosähkön mökkipaketti kanssa takaa mukavan mökkielämän
 • Akuston kanssa voi käyttää jääkaapia ympäri vuorokauden

Aurinkosähköjärjestelmä mitoitus – pohdi sähköntarpeitasi

Aurinkosähköjärjestelmän hankinta alkaa kesäasunnon sähköntarpeen kartoittamisella. Eli yksinkertaisesti siitä mitä sähkölaitteita haluat mökkiympäristössä käyttää ja kuinka paljon niiden käyttämiseksi sähköä pitäisi tuottaa ja/tai varastoida päivällä ilta-ja yökäyttöä varten. 

aurinkosähköjärjestelmä antaa sähköä kesäasunnolla moneen käyttotarpeeseen
Mihin tarvitset aurinkosähköä mökilläsi?

Pohdi seuraavaksi vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

 • Miten paljon vietät aikaa mökillä?
 • Asutko vapaa-ajan asunnolla myös talvisin? Tällöin esimerkiksi lämmityspatterit tarvitsevat sähköä.
 • Onko teillä muita rakennuksia varsinaisen kesäasunnon lisäksi, jotka tarvitsevat aurinkosähköä?
 • Kuinka monta sähkölaitteita on käytössä mökillä?
 • Mitkä laitteet tarvitsevat sähköä koko ajan ja mitkä vain silloin tällöin.
 • Mitä vaihtoehtoja aurinkosähkölle on?
 • Tuleeko sähköntarve vielä kasvamaan tulevaisuudessa?
 • Minkä kokoisen akuston olet valmis hankkimaan eli mikä on tarvitsemasi akuston teho?

Sähkösuunnittelija auttaa mitoittamaan järjestelmän oikein

Näistä ja monista muista kysymyksistä voit keskustella sähkösuunnittelijamme kanssa. Hän auttaa kartoittamaan kaikki järjestelmään osat kuten; aurinkopaneelit, akusto, invertteri ja paneelien kiinnitystarvikkeet sekä muiden pientarvikkeiden koot, laatu ja määrät. 

Asiantuntijamme avulla pystyt laskemaan tarkasti sähköntarpeesi ja saat tarkan tarjouksen aurinkosähkö mökille valmiiksi asennettuna -tuotepaketista.

Kysy meiltä tarjous aurinkopaneelien asentamisesta

Haluatko tarjouksen aurinkosähköstä?

Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin olemme sinuun pian yhteydessä!

Entä pitäisikö hankkia aurinkopaneelit sähköistetylle mökille?

Aurinkokennot voi olla hyvä lisä mökille vaikka siellä olisikin jokin muu sähköntuotantojärjestelmä käytössä. Aurinkoenergian avulla mökistäsi tulee energiaomavaraisempi ja mökkielämäsi on ekologisempaa; aurinkoenergian hyödyntäminen on ympäristövaikutuksiltaan yksi vähiten haittaa aiheuttavista uusiutuvan energian muodoista. Moni korvaakin fossilisia polttoaineita käyttäviä aggregaatteja aurinkopaneelien avulla.

Aurinkopaneelit sähköistetylle mökille kannattaa aina jos haluaa viilennystä
Sähköistetylle mökillekkin voi asentaa aurinkopaneelit

Joskus pienikin aurinkopaneeli ajaa asian

Joskus mökille riittää pienikin aurinkopaneeli ja akku. Osa kesäasunnonnon käyttäjistä pitää yksinkertaisesta elämästä, luonnon rauhasta ja käsin tekemisestä. Usein pelkästään viikonloppuisin mökkeilevälle ja vain vähän sähkölaitteita käyttävälle saattaa riittää yksi aurinkopaneeli kooltaan 100–150 wattia ja yksi 90–100 Ah akku. Järjestelmän kokoa ei kuitenkaan tarvitse arvata vaan aurinkosähköasiantuntijamme auttaa sinua arvioimaan sähköntarpeesi ja valitsemaan sopivan kokoisen aurinkopaneelijärjestelmän joka tuottaa

Mietitkö mitä maksaa aurinkosähköjärjestelmä mökille?

Aurinkosähköjärjestelmien hinnat ovat laskeneet viime vuosina, mikä on osaltaan ollut vauhdittamassa kysynnän kasvua. Aurinkosähköjärjestelmät mökille vaihtelevat hinnaltaan, sillä ne mitoitetaan aina todellisiin sähköntarpeisiin. Tällöin et joudu maksamaan ylimääräisistä paneeleista. 

Aurinkosähkön hinta kasataan seuraavista elementeistä:

 • valittavat aurinkopaneelit
 • invertteri eli vaihtosähkösuuntaajat
 • paneelien telinejärjestelmät
 • asennusratkaisut katolle, seinälle vai pihamaalle
 • asennukseen käytettävä aika
 • kaapelit ja muut pienkomponentit

Pyydä mökillesi veloitukseton aurinkoenergiakartoitus tai pyydä tarjous

Ota yhteyttä ja kutsu asiantuntijamme tutustumaan vapaa-ajan asunnollesi. Selvitämme mikä millaisella paneeliratkaisulla mökin sähköt kannattaa hankkia.

Mitoitamme järjestelmän sekä annamme säästöistä ja investoinnista.

 • Säästöjen määrästä vuodessa
 • Aurinkosähköinvestoinnin takaisinmaksuajasta
 • Tuottojen määrästä kuukaudessa

Usein kysyttyä aurinkosähköstä vapaa-ajan asuntoon

Minkälaiset aurinkopaneelit mökille?

Mökkiolosuhteisiin on valittavissa eritehoisia järjestelmiä. Valintaan vaikuttavat maksimitehon tarve sekä yöllä käytettävien sähkölaitteiden määrä ja tehontarve. Näihin kuuluu mm. jääkaappi, lämmitys ja valaistus. 
Nykyiset aurinkopaneelit pystyvät keräämään auringon valon energiaa, vaikkei aurinko paistaisi niihin suoraan. Aurinkosähkötuotteita on montaa kokoluokkaa ja tavalliseen mökkielämään riittää pienempi teho kuin esimerkiksi kiinteistöihin, joissa käytetään paljon kodinkoneita ja muita sähkölaitteita. Jopa muutamalla aurinkopaneelilla ja nykyteknologiaa hyödyntävillä akuilla pääsee hyvään alkuun. 

Voiko itse asentaa aurinkopaneelit vapaa-ajan asuntoon?

Voit asentaa aurinkopaneelit myös kesäasunnolle itse. Asennustyössä on kuitenkin monta huomioitavaa seikkaa. Rakennusalan ammattilaisen on helpompi selvitä ohjeista, kuin kokemattoman ja kiireisen ihmisten. Jos kuitenkin päätät asentaa aurinkopaneelit itse kesäasuntoon, löydät lisätietoja ja ohjeita asentamisesta esimerkiksi Janne Käpylehdon kirjoittamasta kirjasta ”Mökille sähköt auringosta & tuulesta. Rakenna itse!” (Intokustannus 2014.)

Miten aurinkopaneelit mökille asennetaan?

Paneelien asentaminen vapaa-ajan asuntoon onnistuu helposti. Asennuspaikaksi voidaan valita katto, seinä tai pihamaa. Aurinkopaneelien asentaminen voidaan tehdä kahdella tavalla: kiinteästi tai aurinkoa seuraaviksi. Kiinteästi asennetut aurinkopaneelit ovat aina samassa asennossa suhteessa aurinkoon. Aurinkoa seuraaviksi asennetut paneelit seuraavat kääntymisakselinsa varassa auringon liikkeitä.

Mihin yksi aurinkopaneeli riittää?

Yksikin aurinkopaneeli voi riittää mökkiasukkaan tarpeisiin, jos järjestelmän on mitoitus on tehty oikein. Myös suuntaamalla aurinkopaneelia voidaan vaikuttaa siihen, kuinka paljon paneeli pystyy varastoimaan auringon säteilyenergiaa. Aurinkopaneelit pitää suunnata etelään mahdollisuuksien mukaan, jotta ne keräävät mahdollisimman paljon aurinkoenergiaa päivän aikana.

Kiinnostuitko? Pyydä tarjous aurinkosähköstä!

Aurinkosähkö on tulevaisuuden ratkaisu. Jos aiot hankkia sähköt vapaa-ajan asuntoon, kannattaa hyödyntää ajantasaista ja kestävää tulevaisuutta rakentavaa teknologiaa sekä akuissa että paneeleissa. Sähkö on elämää helpottava asia kun haluaa tehdä mökillä töitä tai säilyttää ruokaa jääkaapissa. Puhumattakaan jos aina täytyy sähköntarpeessa turvautua aggregaattiin.

Lue lisää aurinkosähköjärjestelmän asentamisesta

Haluatko tarjouksen aurinkosähköstä?

Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin olemme sinuun pian yhteydessä!